fredag 25 mars 2011

Svanen på bron

En stackars svan hade irrat sig upp på Liljeholmsbron i Stockholm. Den ville ta sig ner mot vattnet, men det gick inte eftersom startsträckan var för kort, motvinden för stark och räcket för högt. Jag ringde polisen för att de skulle komma och hjälpa.

Efter mer än en halvtimme (!) kom änklien räddningen i form av brandkåren. Två härliga brandmän gick bakom svanen för att tvinga den framför sig och av bron.

Och till sist!

13 kommentarer:

  1. Åh, precis som den där andfamiljen på julafton!

    /Anna

    SvaraRadera
  2. vilken hjältesaga

    SvaraRadera
  3. tappert av dig att vänta på brandkåren en halv jävla timma

    SvaraRadera
  4. ...vafan var din roll den där halvtimman. bita dig på naglarna? vänta på årets bild? tönt!

    SvaraRadera
  5. Anonym: Jag hade ingen roll alls, har jag påstått det eller? Jag ville bara vänta och se att fågeln klarade sig. Vågade inte göra något själv, det var en väldigt stor fågel och jag hade inga skyddskläder eller handskar eller så. "Bita dig på naglarna", lär dig skriva din anonyma jävla fjant. Kom inte tillbaka hit, tack.

    SvaraRadera
  6. Vilken hätsk stämning det var här då. Det är ju nästan så man har lust att dra den klassiska "om du inte kan stå för det, skriv det inte" men jag låter bli. Säger bara att man har lust!
    Själv hade jag nog inte ens tänkt tanken att man skulle kunna gör nåt utan tänkt mest: "mja, vill ju inte dö i svanattack" och gått vidare.

    SvaraRadera
  7. Hjälten Hanberg. Världen behöver fler som du.

    SvaraRadera
  8. Det var ju massa folk som ringde polisen, inte bara jag. Det blev som en liten folkfest där på bron, runt svanen. Hade den gett sig ut bland bilarna hade det nog slutat illa, inte bara för svanen. Nån bil kunde ju ha kraschat och så. Jävla troll, jag blir så less. Svanen var snäll. Den gjorde inte ett enda utfall mot nån.

    SvaraRadera
  9. Äh skit i trollen Hanet. Det här var en fin story tycker jag. Och utan bilderna hade det inte blivit lika bra.

    SvaraRadera
  10. Hahaha! Troll! Man undrar liksom hur det är i huvet på dom, om dom bara surfar runt i godan ro på random fram tills helt plötsligt: "Shit! En kille som skriver om en svan på en bro. Fan vad upprörd jag blir, måste rage:a, RAHHRGH!".

    SvaraRadera
  11. Men gud! Ja, svanar kan ju slå armarna av en, har man ju hört. Hur visste du det där med startsträckan? Stackarn, vad den hade ställt till det för sig... En gång blev en svan arg på mig. Den sprang på vattenytan och fräste som en orm. Respekt!

    SvaraRadera
  12. Det där med startsträckan, ja. Jag såg ju att svanen sprang från det ena räcket mot det andra för att få fart. Men de där 2-3 metrarna räckte inte. Den förstod inte att den kunde springa längs med gångbanan :). Pucko. Kunde bara fokusera mot vattnet.

    SvaraRadera