onsdag 16 mars 2011

Staffan Westerberg förstörde inte min barndom

Senast för någon dag sedan yppades de bevingade orden. Det var i ett socialt medium och orden jag tänker på är "Staffan Westerberg förstörde en hel generation". Inte mig! Jag tyckte jättemycket om Lillstrumpa och Syster Yster när jag var barn. Det var lekfullt och eftertänksamt.

Jag har några frågor om den där "sanningen":

1. Är det inte lite taskigt mot Staffan Westerberg att säga så?
2. Är det inte att överdriva en enda avlägsen persons betydelse? (känns som att till exempel föräldrarna är viktigare för om barnet blir förstört eller inte)
3. Är det inte, helt enkelt, en lögn?

Många negationer där, men ni förstår nog ändå min poäng. Jag måste verkligen bli bättre på att rensa bort "inte" och "ingen" ur mina texter. Det blir för svårläst.

10 kommentarer:

 1. Äh, det där är väl inte så farligt. /Negationskungen

  SvaraRadera
 2. Alex: Haha! Ja, du är bra på det där. Konstigt eftersom du verkar ha en positiv grundsyn.

  SvaraRadera
 3. Gillade aldrig lillstrumpa men jag älskade vilse i pannkakan. Köpte dvdn när den kom och till min stora överraskning är det fortfarande skitbra. Jag önskar att fler generationer blir förstörda av denna mysgubbe.

  SvaraRadera
 4. Haha! Ja. Jag såg aldrig pannkakan, tror det var lite för tidigt för mig. Det är väl den av hans serier som en del brukar prata om som "den värsta"? Mest förstörande.

  SvaraRadera
 5. Jag var och såg Westerbergs självbiografiska pjäs i höstas och det var inte alls dumt. Väldigt ledsamt på sina håll men samtidigt lite kinky när Staffan berättade om hur han smög ner i bastun på ett fjällhotell för att spana på de unga gossarna i coverbandet.

  SvaraRadera
 6. Jojo! Man får hoppas att de var myndiga i alla fall, gossarna... :)

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Jo man tycker ju att de borde varit det. Medelåldern i coverband brukar ju inte ligga under 35.

  SvaraRadera
 9. Pannkakan var King! Älskade den som barn och som tonåring. Hur många program fixar den kombon? Hans övriga program har jag ingen särskild relation till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var inte född när VIP gick och har inte sett det i efterhand heller. Men hört mycket snack om det...

   Tack för kommentar!

   Radera