måndag 7 mars 2011

Moonrörelsen

Det här måste vara en av de mäktigaste sekterna i världen. Den startades 1954 av sydkoreanen Sun Myung Moon, mångmiljonär och industriman. Moonrörelsen kontrollerar genom bolaget True world group stora delar av sushi-marknaden i USA (vilken man kan tänka sig omsätter en del). I Moons imperium ingår också News world communications inc. som äger tidningar och mediabyråer.

Moon verkar alltså vara tillräckligt nykter för att kunna sköta seriösa mångmiljonaffärer. Samtidigt är det tydligt att han är rätt väck. Han påstår att han mötte Jesus på 30-talet och att Jesus då gav Moon välsignelsen att "ta över". Moon är alltså Messias. För bara några år sedan lyckades han kuppa det amerikanska parlamentet rätt rejält. Han arrangerade något som han påstod var en fredsgala i en av kongressens byggnader. Egentligen var det Moons kröning till Messias. Tydligen var det en av senatorerna som bar fram hans krona. Ja, herregud.

Sun Myung Moon håller också jättemöten där han välsignar par. Ett slags bröllop för hans kyrka även om det inte räknas som bröllop i juridisk mening (såklart). På sådana träffar kan det se ut såhär.

Det finns anhängare i Sverige också, man kallar sig Enighetsrörelsen. De har en hemsida här där man kan läsa en hel del tossigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar