onsdag 1 december 2010

Cryptosporidium

"All pr är bra pr, kul om Östersund blir känt för något annat än skidskytte", tyckte M. om riksmediernas intresse för magparasiten i staden. Man får väl skämta om det här , va, även fast det är allvarligt? Bara folk inte dör, men det finns ingen risk för det, va? Och hoppas sjukhuset har personal så det räcker.

Jag kan inte minnas senast Östersund fick en så massiv bevakning i nyheterna (om man räknar bort längdskidor, skidskytte och allt annat som har "skid" som prefix eller suffix).

Det är en hel del jag känner som åkt på parasiten, bland annat K. som berättar hur hon kan bli tvungen att "korka igen skitan" för att kunna gå på ett viktigt möte. Man kan alltid läsa och höra mer hos ÖP, LT och Radio Jämplann.

Nu tänkte jag lägga till det här och skriva "annat från Östersund som får uppmärksamhet". Sedan insåg jag att Backlund och (några i) Popterror kommer från Hammarstrand respektive Bräcke. Typiskt centralistiskt Öset-tänk från min sida!

2 kommentarer:

  1. Krumhornets kulturimperialist!

    Fan om någon dör, då får man äta upp sina spetsfundigheter... Tycker ändå mig ana en viss stolthet hos pappa när han pratar om situationen. Som att det skänker den glättiga och hurtiga vinterstaden en viss tyngd att vara epidemidrabbade. Som när komiker visar "sitt mörker" för att bli tagna på allvar.

    SvaraRadera
  2. Haha! Ja, och vi som åker hem för jul och nyår lär kanske också få ta del av det kokta vattnet. Den verkar ju hålla på ett tag, parasiten.

    SvaraRadera