onsdag 1 december 2010

"Spela live"

Med hjälp från A. och E. har jag kommit fram till att jag ska sluta säga ha sex, idka älskog och ligga. I stället ska jag konsekvent kalla det för att "spela live".

11 kommentarer:

 1. inför publik oxå då eller?

  SvaraRadera
 2. Anonym: Inte nödvändigtvis. Men det kan ändå vara bra att föreställa sig att en publik tittar på, så att du bjuder på dig själv och ger det där "lilla extra".

  SvaraRadera
 3. Apropå det: undrar om gig kommer från gigolo?

  SvaraRadera
 4. Martin: Det verkar man inte veta.

  Gig - "job," first used by jazz musicians, attested from 1915 but said to have been in use c.1905; of uncertain origin.

  (från etymonline.com)

  SvaraRadera
 5. Gud, i ett av mina band hade vi så sjukt många eufeismer för det där. Den första var när en, i kön till Kvarnen, liksom som kod för att den omtalade inte skulle höra eller begripa, sa:

  - Där har jag varit.
  - Vadå?
  - Ja, spelat in en demo.

  Då dog jag. Sen spanns det vidare genom åren. När vi började kalla det att "heila" hade vi tagit det ungefär så långt vi orkade. Då slutade vi prata om sånt helt och hållet, dessutom slutade vi spela alt-country.

  SvaraRadera
 6. Chops: Hahaha! Jag dog också lite nu. Men vad var kopplingen mellan heilandet och alt-coutryn? Det skulle vara intressant att utveckla.

  SvaraRadera
 7. Det var bara en markör. Vilket band det var och ungefär när.

  SvaraRadera
 8. Fast egentligen, jag har en lätt aversion mot country på så sätt att den är nostalgisk och bakåtsträvande (typ som nynazism, jag vet att det är ordentligt långsökt och fördomsfull liknelse) på ett sätt som exempelvis inte soul är. Alltså, soul är också nostalgisk och bakåtsträvande, men den är i alla fall inte kritvit och romantiserar inte alkoholism och kvinnans roll som den vite mannens slav och runkobjekt. Inte i samma utsträckning i alla fall.

  SvaraRadera
 9. Chops: Gud, jag är nog för dåligt insatt i kanntryn (och soulen) för att uttala mig. Ja, inte för att du krävde något svar av mig, men ja, du fattar. Vi för ju någon slags dialog här. Tänker att det här snuddar vid det vi diskuterade förut, om vilka texter man kan stå ut med eller inte?

  SvaraRadera