fredag 17 december 2010

Årets låt?

Jag skulle vilja påstå att årets låt, eller åtminstone en av dem, är "Sprawl II (Mountains beyond mountains)" med Arcade Fire. Det bygger jag inte enbart på att jag tycker den är väldigt bra. Redan första gången jag lyssnade igenom albumet (hela albumet) hajade jag till just vid "Sprawl II". Samma verkar gälla för folk jag känner.

Kan komma på åtminstone fyra vänner (A, J, H och A) som helt oberoende av varandra har sagt till mig "Hörrö, du måste höra den här låten för den är så jävla bra". Det trots att den varken är singel eller ligger tidigt på skivan. Och när en låt, av egen kraft, sticker ut på det sättet tror jag det betyder något.

* * * * *

Nåt helt annat:

Vet inte om ni sett de nya avsnitten av "Grotesco". Varje avsnitt avslutas med en cliffhanger inför nästa episod (som sedan aldrig följs upp). Jag ser det som en drift med svenska politiska thrillers och klippet finns här (vid 27:35). Roligt, tycker jag.


Men det blir liksom ännu roligare när det ställs mot en riktig trailer som går just nu på SVT, för den kommande politiska thrillern "Drottningoffret". Är den någon som sett den?! Allvarligt, den är ju löjligare än "Grotesco":s parodi. Tyvärr kan jag inte hitta den för länkning.

3 kommentarer:

 1. Grotesco vs. den riktiga trailern: Eller hur!! Fantastiskt roligt.
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Det kanske de har snott från Arrested development? Där var det ju jämt med massa extra information i next/previously episode som gjorde att man trodde att man hade missat ett avsnitt. Ganska roligt grepp, när man till slut vänjer sig.

  SvaraRadera
 3. Anna: Ja! Älskar när verkligheten är töntigare än dikten.

  Martin: Jag vet inte, men det är säkert snott därifrån. Skillnaden är väl att Grotesco kör exakt samma cliffhanger VARJE GÅNG. Första gången blir man ju irriterad, ja. Sen är det stor humor.

  SvaraRadera