torsdag 7 oktober 2010

Prettoradio

Är det någon som har hört radioprogrammet om Keith Jarretts Kölnkonsert? Det har sänts i P1 några gånger, men jag hörde det första gången i går. Satan vad bra det var! Tänkte lyssna på det igen i dag, men surt nog finns det inte på hemsidan. Tydligen har reportern fått pris för det också. Det förstår jag.

Slog på radion av en slump och kunde inte sluta lyssna. Det byggde på några människors relation till den här skivan och minnen de hade till den. Någon hade lyssnat på den sista gången hon låg med en kille, precis innan de skulle skiljas för alltid. Någon hade lyssnat på den, under en livskris, tillsammans med en prinsessa i Indien. De hade synkat helt med varann, prinsessan hade aldrig hört skivan förut, blivit helt knäckt.

Programmet var extremt närgånget, extremt pretentiöst, extremt bra. Så skönt ibland med radio som inte har något tydligt syfte och inget nyhetsvärde. Det handlar liksom bara om mänskliga röster och berättelser. Jag har aldrig lyssnat på Keith Jarretts musik, men det gjorde inget.

5 kommentarer:

 1. Ha, du hade alltså bloggat om det här innan vi pratade om det igår. Angående Keith Jarretts musik så har du iaf hört den passivt. Jag har spelat den minst en gång då vi käkat fellesmiddag hemma hos oss. Den plattan och Miles Davis "Kind of blue" känns ju som formulär 1a för pretton som vill lyssna på jazz men inte har nån koll ejenklien.

  Har fortfarande inte hört programmet och hittar det inte som podd heller :(

  SvaraRadera
 2. Ja, jag hade ju det. Men ville inte säga "jag bloggade faktiskt om det här i dag" för det hade låtit så töntigt. Ja, synd att det inte ligger kvar. Men det har säkert med frilansarens deal att göra så man får väl respektera't

  SvaraRadera
 3. Här finns programmet:

  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramID=1637

  Han som gjorde't var min handledare på Studio Ett!

  /Erik

  SvaraRadera
 4. Jag vette fan Löken jag lyckades inte hitta den på Studio Etts hemsida iaf. Antingen har dom ett dåligt söksystem eller så är jag helt dum i huvudet, antagligen det sistnämnda. MEN jag hittade den här bloggen där reportaget fanns uppladdat: http://andersbwestin.wordpress.com/2009/08/30/anton-karis-nominerad-och-framrostad/

  SvaraRadera
 5. Tack för hjälpen, hörni!

  SvaraRadera