torsdag 14 oktober 2010

Håkans häck

I går köpte jag nya HH-skivan, har lyssnat igenom den 1 gång. Den verkar rolig, varierad musikaliskt. Det verkar inte finnas några bottennapp som jag tyckte det fanns på förra ("Kär i en ängel", "Sång i buss på villovägar"). Verkar lovande. Annars tänkte jag mest på två saker:

1. Sångrösten i "2 steg från paradise". Jag hörde direkt att det lät som någon annan, men fick tänka frustrerat ett tag innan det damp ner. Björne. "Björnes magasin"-Björne. Jörgen Lantz-Björne. Allvarligt, sjukt likt!

2. Omslaget. Sitter inte byxorna väldigt högt upp? En gammaldags, hederlig, jeanshäck. Det har ju länge, i flera år, varit inne med väldigt hög midja på jeans för tjejer. I och med den här bilden kommer det slå på bred front för killar också, tror jag. Modelejon som Håkan är.

Spännande också vilken typ av jeans det är. För mina novisögon ser det ut som ett par Levi's 501, eller åtminstone en snarlik modell. Hög midja, luftig runt bak och lår. För att sedan smalna av lite neråt och gärna sluta en bit ovanför foten, så kallat högvatten/highwater. Världens coolaste bralla i början av 90-talet, runt när "Should I stay or should I go"-reklamen kom. Sedan utskrattad och kallad Seinfeld-byxa i slutet av samma decennium. Nu verkar den vara tillbaks. Modet alltså, sickna svängningar, tock tock tock.

Ps. Säkert har riktiga modebloggare förutsett den högt uppdragna herr-501:ans återkomst inom fashion sedan flera månader eller år tillbaks. Tror absolut inte att det här skulle vara en avantgarde-bloggning. ds.

3 kommentarer:

  1. Ha! Nästan exakt samma iaktaganden gjorde Marita när jag kom hem med skivan igår. Först sa hon "men gu vilka fula jeans han har" och sen "varför sjunger han som Björne" det var det. Man undrar om han hängt väldigt mycket med sina barn och läst sagor för dom med den där rösten eller nåt. Får nästan känslan av att han vill testa gränserna också. Kan jag komma undan med det att klä mig fult och sjunga Jörgen Lantz kan jag komma undan med allt...

    SvaraRadera
  2. Jag tänkte också på "Jag hatar sniiiiigel så fort han började sjunga där.

    SvaraRadera
  3. Jag har ännu inte bestämt om jag gillar sångstilen eller inte. Låten är ju sjukt svängig iaf

    SvaraRadera