onsdag 20 oktober 2010

I väntan på Maggio

Läser i en gästbok hur kompis S. är lite paff över att killarna från Snook är så bra på solokvist. För några veckor sedan pratade jag och J. om hur lustigt det är att de, Linnros och Adams-Ray, går sin egen väg, bara för att sedan göra musik som låter så pass lik varann. Man undrar om det egentligen var nödvändigt att dela på sig?

Precis som S. skriver hade man liksom fattat att Linnros var grym redan genom Veronica Maggios fantastiska andra skivan medan det fanns mer chockvärde i Adams-Rays leverans. Nu har jag inte hört hela skivorna med någon av dem, Adams-Rays album är kanske inte ens släppt? Men faktiskt tycker jag att hans "Dum av dig" knäcker "Från och med du". Den senare är mer mättat elegant, men jag har svårt att värja mig mot den ystra glädjen i "Dum av dig" och det där schlagergreppet i refrängen, när slutet av raderna fraseras på samma sätt.

Fast mest av allt längtar jag ju såklart efter Maggios nästa skiva.

2 kommentarer:

  1. Aha, det är därför jag blir så sugen på en snabb foxtrot av "Dum av dig". Schlagerfraseringarna!
    Hur tror du Maggio låter nästa gång då?
    Bra blögg för övrigt.

    SvaraRadera
  2. Tack! Det ska bli väldigt spännande att höra Maggios nya. Trist att hon (väl?) inte lär jobba med Linnros igen eftersom skivan de gjorde blev så bra. Samtidigt kul såklart att det blir nåt nytt. Nu ska hon ju göra låtar med, bland andra, Christian Walz och Markus Krunegård. Så det kanske kommer låta lite som deras grejer? Vi får la se.

    SvaraRadera