fredag 15 oktober 2010

Kvalleradio

P1, visst är det underbart? Bra journalistik (oftast), välgjort hantverk, man lär sig grejer, blir underhållen. En kvalitativ bildningsbyrå. p1 är bland det allra bästa med Sverige, tycker jag. Om P1 las ner skulle jag allvarligt fundera på att flytta till ett annat land.

Jag tror jag gillar precis allt de gör. Eller nä, jag lyssnar helst inte på "Meny". Matlagning funkar inte riktigt i radiomediet och dessutom gör de nästan bara mat för köttitarianer (precis som alla andra matprogram). Pallar inte riktigt med "Odla" heller, mest för att jag så sjukt ointresserad av själva ämnet. Och så alla gudstjänst- och böninslag såklart.


I går hörde jag ett fint program från kulturredaktionen. Det var Katarina Wikars som tagit sig an den kvinnliga flanören, flanösen. Bland annat pratade hon med världens bästa Maja Lundgren om hur det var att flanera på gatorna i Neapel under jobbet med "Myggor och tigrar". Skitbra såklart, som det mesta i P1.

4 kommentarer:

 1. Ja Meny är sjukt jobbigt...

  Kan tipsa om att kolla upp P4-dokumentärerna i arkivet, om inte en radio-lover som du redan gjort det, finns asmycket göld där. Och en del grejer som är lite mer av det småputtriga slaget, som man fördomsfullt tänker. Men jävligt värt, eftersom det är rätt sällan man lyssnar på p4.

  SvaraRadera
 2. Du är den andra den här veckan som tipsar mig om p4-dokumentärerna, måste verkligen kolla upp dem. De är ofta lite mer åt personliga livsöden-hållet, va? Kan va lite skönt som motvikt till mkt annat

  SvaraRadera
 3. Ja, det är rätt mycket klassiska mikro-makroreportage där samhällsfrågor utgår från en persons öde. Fast även lite menlösa reportage om någon materialförvaltare inom Modo (Jonathan lär väl iofs tycka att det är meningsfullt). Framförallt är det skönt att få höra historier som inte utspelar sig i Stockholm. På väg till jobbet lyssnade jag på ett reportage om brassar i Yttterhogdals fotbollslag. Igår om avfolkningen av Hoting.

  SvaraRadera
 4. Martin: Låter väldigt lovande, tycker jag. Finns så mycket på Sveriges radios hemsida att man nästan inte vet var man ska börja

  SvaraRadera