fredag 7 januari 2011

När medierna gör det lätt att välja

Med Hoffmaestro och Chraa verkar det som att svenska medier kämpat emot så länge de kunnat. Med artister som, till exempel, Robyn och Håkan Hellström är det precis tvärtom. Där vill P3 och andra inget annat än att hjälpa Håkan till att bli störst i Sverige och Robyn störst i världen. Och då blir de ju det, såklart.

Obs! Så fort det blir en sån här diskussion verkar vissa få för sig att det är en diss av artisten själv. Inget kunde vara mer fel. Det handlar inte om:

* att deras musik är dålig
* att de inte är värda sin framgång

Det handlar om något helt annat. Om att vissa har det lättare än andra. Den gigantiska räkmackan är framdukad. Det är inte deras fel. Man kan bara önska att fler fick smaka.

2 kommentarer:

  1. Är det inte lite läskigt hur enorm makt musikredaktörerna har på P3, och samtidigt har man ingen aning om hur de väljer? Det kanske "man" vet i och för sig, men inte jag i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Nångång pratade Karin Gunnarsson om att de har ett måndagsmöte (tror det var måndag) varje vecka där de beslutar vilka låtar som ska börjas spelas och vilka de ska sluta med. Hur de gör urval och vilka beslutsgrunder de har, det har jag ingen aning om.

    SvaraRadera