måndag 31 januari 2011

Dagens Nyheter

DN känns lite konstig nuförtiden. Särskilt kulturen. Förra året fick de säga upp massa folk. Det kanske har med det att göra. Man vill liksom hajpa sig själv så mycket.

Björn Wiman är överallt och pratar om det ena och det andra. Det ger en del uppmärksamhet både till honom och tidningen. Han har en blogg också. "Sveriges bäst bevarade kulturchefsblogg." Jag förstår inte vad det betyder.

Han satt i "Babel" och tipsade om DN-medarbetaren Henrik Berggrens bok om Palme. Tidningen var rätt sur på Augustprisjuryn för att boken inte var nominerad. Och skrev en del om det. Nyligen citerade de Nöjesguiden som tydligen också tycker att juryn gjorde fel.

Nu har man satt igång en debatt om ifall Stockholm ska ha ett nytt operahus eller inte. Och det ger ju uppmärksamhet, att driva en fråga. Men jag vet inte varifrån operahusintresset kommer. Eller om så många har hakat på. De pratade lite om det i "Nya vågen" i alla fall.

För någon vecka sedan var Magdalena Ribbing veckans konsument i DN På Stan. Hon som skriver om hyfs och stil i DN. Man hade kanske kunnat hitta någon annan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar