tisdag 9 november 2010

Show me the way to the next tiki bar

Jag har varit i Oslo i helgen. Bussen dit blev kollad i tullen. Man undrar om de är så noga med alla bussar eller om det görs stickprov. Två hundar sökte igenom, både där vi satt och bagageutrymmena. En tjej fick gå ur och visa sin packning. De kollade leg på alla, även arierna.

* * * * *

P. visade några snuttar ur dokumentären "Bigger, faster, stronger". Man tror först att den ska döma ut hela anabola steroid-världen, men sen svänger den och blir nyanserad. Mycket intressant, finns på tuben.

* * * * *

H. berättade att skatten i Norge och Danmark är minst lika hög, om inte högre, som i Sverige. Märkligt att man inte talar mer om det. Peder Lamm och andra gnällspikar verkar vilja få det till att Sverige har unikt högt "skattetryck". Vad är det för ord egentligen? Jag har till och med hört journalister använda det. Känns inte ok. Alldeles för värderande.

* * * * *

Jag fick besöka Oslos finaste hemmabar, "Toki i tiki". Tog tyvärr ingen bild, men tänk det här, fast finare och tuffare, mer dödskallar och totempålar och sån cool skit. Klart Norge förpliktigar när det gäller tiki, i och med Thor Heyerdahl och hans expedition.

* * * * *

Oslo har ett av de finaste offentliga konstverk jag sett. Vid Olafiagangen kan man se grodmän i vajrar, kolla vad häftigt! Det är gjort av konstnären Ola Enstad.

* * * * *

P. kunde visa vägen till huset där Helvete låg, skivaffären som Euronymous i Mayhem drev ett tag. Tänk att världens ondaste skivaffär låg i ett så gulligt pitto-hus, där det nu är kafé/bageri. När det är Inferno-festival i Oslo kan man gå på guidade turer genom Oslos black metal-historia och då är det här ett givet stopp.

* * * * *

Man måste ge nån skabb
Man måste ge nån dryparn
Man måste dö den lilla döden några gånger innan man kan leva

4 kommentarer:

 1. Åh, Bigger, Stronger, Faster är verkligen en suverän dokumentär! Lade upp en snutt på bloggen för någon vecka sedan. Inledningen är en av mina favoritinledningar.

  http://0glorybox0.blogspot.com/2010/10/en-fantastisk-inledning.html

  SvaraRadera
 2. Ja, di vet hur di ska fånga tittarn, amrekanarna

  SvaraRadera
 3. Dennis försökte få Martin att se bigger stronger faster redan 2009.

  SvaraRadera
 4. Det gjorde han säkert. My bad. Men det är lättare att kolla på en film när någon bara slänger upp den på Tuben när man är ett gäng som bara degar i en soffa. Man slipper anstränga sig överhuvudtaget. Att själv behöva leta upp en film och ladda ner den orkar man bara inte ibland.

  SvaraRadera