lördag 13 november 2010

När George Michael blir gammal blir han radikal

När fan blir gammal blir han religiös. Är man inte vänster som ung har man inget hjärta, är man inte höger som gammal har man ingen hjärna. Gammal = konservativ och tråkig, men inga regler utan undantag. Ett av dem: George Michael. Visst har man känslan av att han blommar ut mer och mer, ikke sant? För någon dag sedan lyssnade jag på "Freedom" med Wham.

I don't want your freedom, I don't want to play around
I don't want nobody, baby, part time love just brings me down
I don't need your freedom, girl, all I want right now is you

Där fick han sjunga den heterosexuella monogamins lov. Kanske inte för att han gillade det, kanske mer för att det förväntades av honom. Just därför blev han tvungen att uppdatera titeln och göra "Freedom '90" som soloartist.

All we have to do now
Is take these lies and make them true somehow
All we have to see
Is that I don't belong to you
And you don't belong to me

Och sedan det som hänt i hans liv, på riktigt. Som när han 1998 försökte ragga på, eller flörta med, en civilpolis på en toalett i Los Angeles och blev dömd. Sedan gjorde han en video om det till "Outside", fullt med toaletter och polisuniformer, så jävla roligt! 2006 skrev News of the world om hur Michael varit och cruisat i Hampstead Heath i London. Enligt reportern ska Michael ha sagt: "Fuck off, this is my culture". Så chef.

Övrigt: Syrrans band har en ny bit ute, här. Meget bra, såklart. Mitt favoritparti: Ah:et och efterföljande perc, 1 minut in i låten.

4 kommentarer:

  1. Ang. hans cruising i Hampstead heath: http://www.youtube.com/watch?v=oceEXr8SDls

    /Stef

    SvaraRadera
  2. Der kan være en vis sandhed i dette, om George. Snart varmer han vores hjerter med Wham! Er det din søster, der synger? Hvis ja, skulle hon medvirket på R&C.

    SvaraRadera