söndag 15 januari 2012

Krogen

Ok, ni som är från fräcka städer kommer kanske inte förstå det här, men där jag kommer ifrån går man på krogen när det är helg. Krogen är då ett ställe där det spelas hög musik, där det finns ett dansgolv, där man super och kanske sen går hem och ligger med nån. Det är liksom inte nån fräck "klubb" med musik man "gillar" utan man tar det som bjuds. Oftast blir det ju nån typ av hits i genrer som techno, house och r n' b.

I kväll besökte jag krogen. Jag gör det inte så ofta nuförtin. Jag tyckte det var kul. Mycket på grund av att det var kul att se vad folk som är tio år yngre än mig gör och hur de beter sig. Jag reagerade på att det var sjukt oartig stämning. Men det kanske det var när jag var 20 år också, minns inte. Mycket bufflande, mycket knuffar i ryggen, mycket "jag ska fram här", mycket "vaffanglorupå". En klar skillnad mot de så kallade "indiepopklubbar" jag frekventerat (åh! charmant ordval!) i större städer. Men ändå. Det var kul att göra ett nedslag.

På vägen hem gick jag ikapp flera personer som var fulla och därför gick långsamt. Först en tjej som oroligt vände sig åt höger hela tiden. Jag fattade inte varför förrän jag såg att det på högra trottoaren om gatan (vi gick på vänstra) gick en random snubbe. Han sa inget, gjorde inget. Han var också bara på väg hem. Men hon var ändå nojig. Deppigt. Så länge sånt finns har vi inte ett jämställt samhälle, så är det bara.

Sen gick jag ikapp en duo. Två fulla tjejer som gick armkrok och svajade fram i snöfallet. Det var fint! Vänskap efter en utekväll. Eller så skulle de hem och knulla. Hursom, inga jävla killar i närheten.

5 kommentarer:

 1. Märkligt att jag mest relaterar till det sekundära i texten - ordförälskelsen, som jag väljer att kalla det. Ruset av att naila ord i en text (även i tal, men då måste man vara lite mer sparsam med förnöjsamheten för att inte verka alldeles för högdragen).

  SvaraRadera
 2. Det är väl inte alls märkligt att du relaterar till något. Men vad menar du? Att texten är förnöjsam? Det skulle vara intressant om du utvecklade.

  SvaraRadera
 3. Eller förresten, gör inte det. Det bästa är nog om du är på andra ställen på internet och läser saker du gillar, istället för att slösa din tid här på att läsa och kommentera. Värdesätt ditt liv. Och så slipper jag dig också. En vinn-vinn situation.

  SvaraRadera
 4. Minns att allt töntigt, fick krogen som epitet när vi var unga, man kunde vara en krogenkille, ha ett krogen-skägg etc.

  Smockan hängde i luften även när vi var arton.

  SvaraRadera
 5. Haha! Just ja. Och krogentjejer.

  SvaraRadera