söndag 22 januari 2012

"Det politiska spelet"

Nu kanske jag överdriver, men är det inte så att journalistiken om, och "analyserna" av, svensk politik är totalt pissdålig för tillfället? Nej, jag menar inte specifikt om Juholt eller något annat, jag menar ALLT. Till exempel hade DN nyligen tusen sidor om "Maktkampen inom Kristdemokraterna". Suck. Intresseklubben antecknar.

Det enda politiska reportrar och kommentatorer verkar vilja prata och skriva om är väljarundersökningar, strategier, maktspel, intriger, vem som ska VINNA VALET (att förminska politik till tävling är mkt populärt) och bara sitta och spåna om vad som kan hända i framtiden. "Det politiska spelet", de får typ bånge och våta trosor av det. Det är ju trams! Prata om samhällsfrågor någon jävla gång. Skitland man bor i.

7 kommentarer:

  1. alltså "ja" som i amen.

    SvaraRadera
  2. Håller med. Läste HELA Aftonbladet igår på flyget, för jag har varit borta och missat hela verkligheten i en vecka. Verkligen helt undermålig journalistik: någon slags skvaller med hänvisande till "källor med insyn" och skit. Göran Greider skrev bra, och ställde frågor om annat än om vem som är näste man/kvinna till rakning. Annars är det ju bara idioti på högsta nivå. Och det är fan inte så bara.
    Malin Ullgrens replik på Ohlsson i dagens DN är också bra, och snuddar vid det här, som är mycket, mycket större än vem som har bott med vem och vem som har betalt detta uppehälle. Jag vill inte att vi ska gilla det här läget längre.

    SvaraRadera
  3. En liten top3 om länder dom inte är skitländer, där du hellre vill bo?
    /Deniz

    SvaraRadera
  4. Deniz: Håll käften. Det var överdrift, uttryck för en känsla, inte fakta. Men det fattar väl inte du. Bidra med nåt själv istället för att bara trolla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, håller med. Och håller med om Ullgren i DN idag. Den var fantastiskt bra, alltså på riktigt, och på det temat. Läs den Hanet, om du inte gjort det.

      Radera
  5. Är det den här texten ni menar?

    http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/attacken-mot-kulturvanstern-slar-fel

    SvaraRadera