onsdag 1 juni 2011

Sämsta jävla tetran

Nu ska jag ge mig in i lyxproblemens och vardagsirritationernas underbara värld:

Fyfan vad jag HATAR den här tetrapaksmodellen som blivit helt förhärskande på marknaden! Först kom den till 1,5-litersmjölken, men nu har den även tagit över 1-litersmjölk och 1-litersfil (i alla fall när det gäller Milko).


Ni vet vilken modell jag pratar om: Den höga, smala som är kvadratisk sett uppifrån och som har en utvikbar pip. Den är så otroligt mycket sämre än den förra modellen, den som var lägre, bredare och med en öppning som man drog av och slängde.

Nya modellen är sämre för att:

# Den är högre och går därför in på färre hyllor i kylen.
# När man stänger pipen kläms alltid lite fil ut, som stelnar och gör pipen skitäcklig. Om man då inte, VARJE GÅNG, torkar av den. Otroligt användarovänligt. Ibland kletar filen fast i taket eller väggen på kylen också.
# Det är svårare, i princip omöjligt, att få ut den sista droppen fil eftersom nya modellen inte har ett veck i botten (vilket gamla modellen hade!). Det här är nog nackdelen som stör mig mest.
# Svårare att diska, till återvinningen, eftersom den är djupare och svårare att nå ner i med diskborsten.

OCH, ni troll som nu tänkte, "diska ur förpackningar, då går det ju vatten och hur miljövänligt är det ejengklien?!". Håll käft! Självklart diskar man ur förpackningarna i det upptappade diskvattnet efter att man gjort den vanliga disken. Inget extra vatten behövs.

Jag kan verkligen inte komma på EN ENDA fördel med det nya tetrapaketet jämfört med det gamla.

13 kommentarer:

 1. Hjälp, jag vågar inte säga något men, men, men tycker du inte att det är lite bra med skruvkork då? För det finns väl även på komjölksförpackningarna? NEJ! Nu såg jag: pip. Det är ju för jävligt.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är den där äckliga pipen jag vänder mig emot. Skruvkork är bättre, men man kommer ju ändå inte undan att de är så höga + att det är svårt att klämma ut det sista.

  Ett motargument skulle ju kunna vara att pipen håller tätt så att det inte luktar mjölk och fil i kylen. Men de är ju inte så dominerande lukter! Tror KNAPPAST att folk har traumatiska minnen av det här: "Hörru Sigge, minns du när det stank mjölk och fil i kylen, det var hemska tider det." Nä va! Ställt mot de problem jag radar upp så är det rätt svagt, anser jag.

  SvaraRadera
 3. Av allt otyg som hittats på ligger det här på top tio!

  SvaraRadera
 4. Verkligen!

  Jag skulle även vilja lägga till Tele2 (sämst på mobilt bredband, har typ inte täckning ens i Stockholms city) och Universal Telecom (skaffa aldrig bredband genom dem, de håller inte vad de lovar, försöker luras på pengar och har sämst bemötande).

  Jag är inne i något slags rättshaveristiskt stim just nu.

  SvaraRadera
 5. Bredbandsbolaget måste vara värre! De har alltid krånglat i flera år för mig innan allt fungerat. Nu kan man ju verkligen undra varför jag då gett dem chansen igen. Det kan jag inte svara på. Man gillar väl det välbekanta. Som du med filen. Erkänn!

  SvaraRadera
 6. Fan, det är svårt att erkänna... Jag är ju så sjukt envis. Men jag tror och hoppas att jag kan acceptera goda argument även fast de går emot min övertygelse. Samma med nya tetran. Men jag kan verkligen inte se hur den sammantaget kan vara en bättre förpackning till mjölk och fil än den gamla enlitrarn. Jag kan inte! Eller har du några bra argument?

  SvaraRadera
 7. Jag ska googla på det.

  SvaraRadera
 8. Hahaha, de är en förberedelse på skruvkorken. Konsumenterna efterfrågar det.
  http://www.milko.se/templates/Page.aspx?id=3484

  Det är fräsch, helt enkelt.
  http://www.tetrapak.com/se/about_tetra_pak/press_room/news/Pages/nyhet_lattoppnadforpackning.aspx

  SvaraRadera
 9. Ojojoj. Du är inte ensam om att ha uppmärksammat det här. Jag är väldigt engagerad nu och helt på din och reumatikernas sida.
  Är det motsägelsefullt av mig att bry mig? Jag kanske har hittat ett till argument för att övertyga folk att bli vegan!

  SvaraRadera
 10. Grymt att du kollade upp!

  "Fräsch", finns det något äckligare uttryck?!

  Skruvkork är ju bättre än pipen, det håller jag med om, till exempel att man kan ha skruvkorksförpackningen liggande. Minus för plasten dock.

  Reumatikerna är med mig på den gamla! Bara det talar ju för min sak.

  SvaraRadera
 11. Jag håller i huvudsak med. Dock visade far min följande sätt att vika ihop den höga tetran som gör att den blir jävligt kompakt och bra i insamlingspåsen: http://hyperballad-poetry.blogspot.com/2008/09/vikning-av-mjlkpaket-till-lena.html . Det tar ju inte bort problemet att halva innehållet blir kvar i paketet när det rör sig om trögflytande grejer som yoghurt, men för mjölk tycker jag den funkar bra.

  SvaraRadera
 12. Tydligen är det bästa argumentet från motståndarsidan att de gamla förpackningarna (som var öppna pga bortkastad pip) tog upp lukt från annat i kylen. Men då är det bara att köpa plasthättor så är problemet löst.

  SvaraRadera