fredag 24 juni 2011

Bertman

I går såg jag "The dark knight". Jag trodde den skulle vara lika bra som "Batman begins" (som jag gillade) eftersom det var samma regissör, samma Batman, samma "tänk". Men "The dark knight" var helt klart snäppet under, tyckte jag. Framför allt kändes den som tio timmar lång, så fort känslan av en final infann sig så fortsatte det pågå. Gång på gång.

Tycker den här trenden med LÅNGfilmer börjar balla ur. Är dagens manusförfattare sämre på hantverket, att berätta en historia effektivt? Jag saknar 1:30-idealet...

2 kommentarer:

  1. Tycker du? Kan väl hålla med om att den lätt skulle kunna kapas en halvtimme eller så. Men precis som du skriver är det ju en allmän trend som gäller all ny Hollywoodfilm, värst är det ju ändå med komedier "Talladega Nights" är ett skräckexempel. I jämförelse med "Batman begins"(som också är nå jävulska lång)så tycker jag nog att "The Dark Knight" var flera klasser bättre både vad gäller handling och karaktärer.

    SvaraRadera
  2. Pat: Håller verkligen med om att speciellt komedierna borde göras kortare.

    Spännande att vi tycker olika. Jag kände mig mycket mer underhållen av Batman begins, var också svag för den där "så blev Batman den han blev"-grejen. Men jag håller med om att Jokern är en bättre skurk än den där asiaten, vad han nu heter.

    SvaraRadera