söndag 17 juli 2011

Rötmånad schmötmånad

Rötmånad, vad är det för jävla hittepå ejengklien? Från en dag till en annan så blir maten dålig mycket snabbare. Läju. Konstigt att vissa grejer från typ Bondepraktikan bara accepteras sådär rakt av "in this modern age".

Det måste ju enbart handla om värmen, eller hur? Oavsett om det är juni eller augusti. Äh, jag har såklart ingen aning, ville bara få ur mig lite oresearchad ilska.

3 kommentarer:

  1. Idag var vi iofs med om att både matbröd och korvbrödet blev möglat! Typsikt rötmånad, det jävla aset.

    SvaraRadera
  2. Ok. Jag förnekar inte att att mat kan bli dålig snabbt på sommarn, det är det här att det ska infalla under en specifik tid, är det från slutet av juli till slutet av augusti?, som jag funderar över.

    SvaraRadera
  3. Från TT idag:

    "Rötmånaden är ett gammalt begrepp som bland annat återfinns i Bondepraktikan. Den infaller när solen står i Lejonets tecken vilket brukar inträffa med start mellan den 22 och 24 juli."

    Det var ju det jag sa! Jävla himayama.

    Och:

    "Fuktig luft och hög temperatur kan förstås också förekomma under andra delar av sommaren och medför då lika stor risk för bakterietillväxt i maten som under rötmånaden.
    -Ja, det har mer med temperatur än datum att göra, säger Mats Lindblad."

    /Han1

    SvaraRadera