torsdag 6 juni 2013

Det kunde ju ha blivit så bra

Jag slog på P3 i förmiddags och blev glatt överraskad när jag hörde att det var Hassan-special i programmet PP3. Eftersom det är 20 år sedan Hassan startade hade man bjudit in Kristian Luuk, Pontus Djanaieff, Hasse Pihl och Lasse Sundholm för att prata och minnas. Skitkul, tänkte jag. Jag lyssnade ju på Hassan när det gick på radion. Minns att jag tyckte att det var roligt redan då, men eftersom jag var så ung var det mycket som var konstigt och som gick över huvudet på mig också. 

Det var inte bara busringningar, de hade ju sketcher och gäster och massa annat med. Minns också att de spelade bra och rolig musik. Det var liksom det senaste coola blandat med alternativrock och Sunkit-musik, med mera. Man kunde få höra typ Pixies, Cardigans och "Varför är det så skönt att knulla bakifrån?". Kändes som ett fritt program, på alla sätt.

Blev i alla fall oerhört besviken på PP3-programmet. Det var ett journalistiskt haveri. När de nu hade släpat dit fyra stycken från Hassan i fucking två timmar kunde de väl ha utnyttjat möjligheten. Skitmånga chanser att fördjupa sumpades, eftersom många gånger när det spelades upp exempel på busringar så spelades det en låt direkt efteråt, när man som lyssnare så klart ville höra Hassan-folket kommentera just den ringningen, bakgrunden, kanske om det fanns någon rolig anekdot kring den och så vidare. Det var typ inget sånt! Inte ens när den jävla house-mackan var slut plockades tråden upp. Jag vet att P3 måste ha en viss mängd musik i programmen, men man måste väl fan kunna planera. 

"Rise and shine" med Cardigans spelades, säkert som en hommage från musikläggaren eftersom det var en låt som spelades jättemycket i Hassan när det begav sig. När introt går i gång hör man Kristian Luuk säga "åh!", han blir glad av att höra den. Där fanns också en given tråd att prata om efter låten, att den spelades mycket i Hassan, och vilken annan musik de hade i programmet, om de kunde påverka den själva och så vidare. Men det blev inget av det heller. 

Det kunde ju ha blivit så bra!

2 kommentarer:

  1. Låter som ett typiskt PP3-pass, jag kan inte begripa vad de pysslar med på den redaktionen. Det är alltid så otroligt grunt och platt, som att allt de gör är att försöka ragga dit folk till programmet och sen när de kommer så bara kör de på, typ: "aha fan va kul att du är här! nu kör vi en låt! vad gör du nu förresten? ok skoj! vi tar en låt på det och så pratar vi om det efter! ah vad pratade vi om nu igen? ah just ja, vi tar en låt på det!"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så var det! Slöseri med lyssnarnas och gästernas tid.

      Radera