fredag 24 februari 2012

Help!

Beatles är ju ett väldigt bra band, tycker jag. Nu lät det kanske som att jag var ironisk eller typ lite puckad. Men ibland glömmer jag liksom bort att Beatles finns. De är för självklara på nåt sätt. Och därför kan jag ibland slås av att Beatles är bra, som om det var en nyhet. Eller att jag med ojämna mellanrum måste påminna mig själv. Konstigt förresten av det pågick/pågår en debatt om vilka som är bäst av Beatles och Stones. Som om det skulle vara en match! Beatles är ju lätt, LÄTT, bättre.

Jag och M. brukade förut prata ganska mycket om albumet "Help!" som vi har som gemensamt favoritalbum med Beatles. Det finns så väldigt många bra låtar på den skivan: "Tell me what you see", "The night before", "You've got to hide your love away", "I've just seen a face", "Ticket to ride" (trumspelet!), tolkningen av "Dizzy miss Lizzy"... Och titelspåret såklart. "Help!" har nog också en av Beatles mest underskattade texter. Enkel, visst, men väldigt stark och effektiv om att känna sig svag och be om hjälp.


4 kommentarer:

  1. Mitt favvo-album är A Hard Days Night. Stenhårt och nästan bara Lennon ( i sitt speedade esse.) Alltid tyckt det var bättre än Help, men ska nog ta en lyssning till.

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också A hard day's night väldigt mycket!

    SvaraRadera
  3. Ja, jag håller ju med. De låter så peppade också!

    SvaraRadera