lördag 3 september 2011

"Nya" Smashing Pumpkins

Både jag och D. har reagerat på de Smashing Pumpkins-affischer som sitter uppe ute på stan (de ska turnera i höst). Bandets VD, rockgitarristen Billy Corgan, tycks ha bytt ut alla medlemmar i bandet, fast på många sätt ändå inte! Fortfarande finns det både en tjej och en kille med asiatiskt ursprung i sättningen. Men EN större förändring är gjord. Istället för att ha en vit, vuxen man med (Jimmy Chamberlin) verkar Corgan ha plockat in ett litet, litet barn. Som har på sig en Karate Kid-bandana. Spännande!


9 kommentarer:

 1. men herregud vilken ful affisch./maja

  SvaraRadera
 2. ovärdigt. /ellen

  SvaraRadera
 3. Var inte det samma sak när han startade bandet Zwan?
  Tjej/kines/trummis-sättning.

  /DW

  SvaraRadera
 4. Dennis: Du är helt klart och nosar på nåt. Kollade upp det där, men det verkar som att Zwan hade fem medlemmar: Corgan, tjej på bas, icke-vit gitarrist (vet inte hans etniska bakgrund dock), vit trummis (samma som i Smashing Pumpkins) MEN även en till (vit) gitarrist. Men det är ju rätt nära, onekligen.

  SvaraRadera
 5. Åh, jag har sett de där! 1. Vem bryr sig? 2. Om Billy Corgan har tappat konceptet fullständigt, borde det inte finnas någon med pondus nog att avstyra den där vedervärdiga affischen?

  SvaraRadera
 6. Helle: Visst är det klart man skiter i att "Smashing Pumpkins" kommer till stan. Men det är ändå lite kittlande, tycker jag, att Corgan verkar ha någon slags fixering vid bandmedlemstyper.

  SvaraRadera
 7. Men gud vad dissig jag lät! Det jag egentligen ville ha sagt var att någon borde sagt "vem bryr sig?" åt Billy Corgan när han la fram förslaget om att väcka smashing till liv. Jag håller helt med om att Corgans faiblaisse för att bygga samma band om igen. Det är som med folk som efter uppbrott blir tillsammans med nya versioner av sin gamla partner.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Draknästet: Äsch, varför tog du bort? Hade varit kul att höra vad ett draknäste tycker i frågan.

  SvaraRadera