torsdag 25 augusti 2011

Ett emo i fjällen

I Jämtland, där jag bor och verkar, handlar väldigt mycket om matturism just nu. Ibland väl mycket, men det är ju så olika vad man tycker om det där så, från kommun till kommun.

Bland annat ges det ut en gratistidning om mat i Jämtland och Härjedalen som heter Gastronomy. Den är hyfsat inspirerad av magasinet Filter (som ju också snöat in på mat, restauranger, kockar, baristor och fan vet allt) när det gäller storlek, stil och layout. Fast det är ju möjligt att Filter i sin tur blivit inspirerade, det vet jag ingenting om.

Hursom, jag tycker omslaget till tidningen är ganska roligt. Ofta brukar friluftsliv uttryckas med friskhet, energi och glädje. Här har man uppenbarligen tänkt annorlunda, försöker kanske nå utanför de redan frälsta? En svartsminkad kvinna med död blick, helt livlös, klart likgiltig över de fina fiskar hon fångat. En svartrockare i vildmarken. Känns väl sådär trovärdigt. Tur i alla fall att hon bär handledsvärmare så vi slipper se hennes såriga underarmar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar